perjantai 2. marraskuuta 2012

Reissukissat Onni ja Helmi

Onni mökkitiellä syyskuun puolessa välissä.
 
 
Onnin aika Joronjäljellä kului lähinnä naapurin halkoliiterissä luuraten. Yleensä Onni on viihtynyt omassa "taikatallissaan", mutta kesänalussa Onni koki suuren pettymyksen, kun hänen tallinsa valtasi kesälampaat. Naapurin halkoliiterin lisäksi Onni kiehnäsi usein myös saunalla. Istuksi saunan kuistilla vilvoittelemassa saunojien kanssa, kiipeili saunan välikatolla tai tuli mukaan lämmittämään saunaa.
 
Onni selvisi hyvin myös ensimmäisestä metsästyskaudestaan Joronjäljellä eikä joutunut ammutuksi "villikissana". Näennäisen hyvin se on myös väistellyt mahdolliset kohtaamansa haukat, ketut, kotkat, ilvekset, ahmat, sudet ja karhut...
 
Kotipaikatkaan ei menneet sekaisin, vaikka välillä Onni-kissa matkassa kotikaupungissakin käväisimme. Onni on erehtynyt vain silloin, jos se on sattunut näkemään meidät mökkinaapurustossa. Viimeksi se kohtasi meidät naapurin pihakeinussa ja luuli, että taas on vaihdettu kortteeria lymyillen naapurin halkoliiterissä vuorokauden. Kissa pääsi sitten autokyydillä mökkiin ja taas oli selvää missä asustellaan.
 
Siskoni entiselle, nykyisin isovanhempieni, kissalle Helmillekin oli selvää missä hän asuu.
 
Mummu ja pappa möivät 3-kerroksisen omakotitalonsa ja ostivat hulppean kerrostalo-osakkeen (4 h + keittiö, kaksi wc:tä ja kaksi parveketta!), jossa toiminnot on mukavasti samassa kerroksessa. Ulkokissaksi tottunut Helmi-uroskissa eli Hemppa sijoitettiin siskolleni, jossa Hemppa oli kuutisen päivää majaillut sinnikkäästi ulos naukuen.
 
Lopulta, kun Hemppa oli päästetty ulos, se oli sinkaissut metsään ja hävinnyt sen siliän tien!
 
Oli mennyt 20 vuorokautta, kun Hemppa oli ilmestynyt mummun ja papan entisen omakotitalon pihamaalle! Uusi omistaja oli tunnistanut kissan ja päästänyt sen sisään. Hempan hämmästys oli ollut silminnähtävä, kun kaikki tuttu oli talosta puuttunut...
 
Nyt Hemppa-kissa on ollut mummun ja papan kanssa kerrostalossa reilu viikon eikä ole kertaakaan naukunut ulos! Tyytyväisenä se syö ja nukkuu tutuilla huonekaluilla tuttujen ihmisten kanssa.

1 kommentti:

  1. Hienoa, että löysit blogimme :) Yritän päivittää aina poikien tekemisiä ylös, toivottavasti jutut pysyvät myös jatkossa mielenkiintoisina. Mukava huomata, että teilläkin käytetään koiraa metsästyksessä. Lisään bloginne seurattavien listalle. Mukavaa talven alkua! :)

    VastaaPoista

Jätä tassunjälkesi kommentteihin, kiitos! / Leave your paw mark to the comments, thank you!